Opbouw

[ 05-02-2021 ]

Een weg te gaan

Wij hebben net ons nieuwe huis verbouwd. Nog niet klaar, maar wel bijna. Zo, in één zin vat ik een traject van zestien maanden samen.

Gedurende dit traject las ik wel eens verhalen van mensen in een soortgelijke positie, om daar een beetje troost uit te halen. Gedeelde smart is halve smart, zoiets. Die mensen hadden allemaal wel wat: van een failliete aannemer, incapabele installateurs, fouten en lekkages en afhaken tot aan gesjoemel met facturen. Wij hadden het állemaal, en dat is niet overdreven. Het is nu klaar, althans bijna. Een laatste horde moeten we nog nemen: de stukadoor die zijn fouten komt herstellen. Daarna kunnen we terugkijken op een verschrikkelijke verbouwing, maar we houden er wel een prachtig huis aan over. En onze relatie heeft het overleefd, wat een kunst apart schijnt te zijn, als ik alle verhalen nog eens nalees.

Door de verbouwing is het eerste corona-jaar voor ons voorbij gevlogen. We mochten nergens heen, maar konden dat ook niet. We waren aan het opbouwen, maar zagen weinig mensen. Rutte had echt niets aan ons voor de opbouw van zijn groepsimmuniteit. Om maatschappelijk gezien van meer betekenis te kunnen zijn en mee te helpen aan de opbouw, heb ik mij aangemeld bij de GGD. Hopelijk kan ik als oud-GGD’er binnenkort meehelpen met het vaccineren in Harderwijk. Mooi om te doen naast mijn tekstbureau-activiteiten, die ik aan het uitbreiden ben. Gisteren arriveerde mijn nieuwe bureau, in mijn studeerkamer is alles opgebouwd, dus ik ga ervoor!

Voor nu wens ik een ieder geduld, wijsheid en vooral gezondheid toe.Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en tips!